Chirurgie Plastică | Chirurgia Mâinii | Chirurgie Estetică | Injectologie | Dr. Lungoci Roxana

Enhanced You

by Dr. Lungoci Roxana

Labioplastia

Cine are nevoie de Labioplastie?

Labioplastia reprezintă operația prin care se corectează labiile minore sau majore practicată la femeile care se nasc cu malformaţii sau au dimensiuni peste medie ale labiilor, acestea pot fi influentate de:

  • naşterea naturală,
  • inflamaţii
  • genetică (la persoanele care s-au nascut cu o labie mai mare si una mai mica sau au asimetrii majore a formei acestora, toate pot fi corectate)

Cu ce afectează Hipertrofia de labii?

Aspectul nedorit al labiilor duce la lipsa încrederii în sine şi de multe ori, discomfort la purtarea hainelor strâmte, la mersul pe bicicletă, condus, călărit

Labioplastia are rolul să corecteze forme atipice, mărite sau asimetrii. Intervenţia durează aproximativ o oră şi necesită pregătiri, restricţii, precum şi o perioadă de recuperare de 6 – 8 săptămâni în funcție de persoană, în care zona trebuie îngrijită şi trebuie evitate anumite activităţi.

În ce constă intervenția chirurgicală clasică?

Corectarea hipertrofiei de labii poate fi facută prin mai multe metode. Cele mai utilizate si simple metode sunt Wedge Technique si Trim Technique. Avantajul este ca sunt mai rapide (durează aproximativ 40 minute) dar dezavantajul este că după:

  • Trim Tehnique doar partea excizata va avea o culoare mai deschisa deoarece labia restanta va fi mult mai roz in zona mijlocie decat inferior sau superior și va avea un aspect nenatural per total.
  • Wedge Technique intreaga margine a labiei va ramâne mai închisa la culoare și labiile vor avea un aspect mai ascuțit față de forma lor fiziologică ideală.

În ce constă Composite Reduction Labioplasty?

Din punctul meu de vedere singura metodă chirurgicală care merită luată în calcul. Aceasta oferă un rezultat anatomic ideal și corectează labiile mici pe toată lungimea lor inclusiv protruzia clitorisului dacă este cazul.

Această metodă corectează atât dimensiunea cât și coloritul marginal al labiilor, întinerind zona, aspectual și funcțional.

Composite Reduction Labioplasty creează 3 segmente complet separate (preclitoris, segmentul clitorisului și sub clitoris) care după reconstrucție obține cele mai “corecte” din punct de vedere fiziologic labii minore. Totodată susțin folosesc metodă deoarece lambourile sunt calculate în așa fel încât nu exista riscul pierderii sensibilității din zona clitorisului ceea ce este foarte important la această intervenție.

Durata este dublă fară de celelalte 2, durează aproximatin o ora și jumătate, dar funcționalitatea și aspectul sunt net superioare.

Vom alege împreună tipul intervenţiei de care ai nevoie, dacă anestezia vă fi locală sau generală şi vei fi informată asupra fiecărui pas din intervenţie la o consultație.