Chirurgie Plastică | Chirurgia Mâinii | Chirurgie Estetică | Injectologie | Dr. Lungoci Roxana

Enhanced You

by Dr. Lungoci Roxana

Hidroxiapatita de Calciu - Radiesse

Ce este Radiesse?

Radiesse este o substanță de sinteză formată din microsphere de hidroxiapatita de calciu, suspendate într-un gel conductor solubil în apa, și care poate fi administrat sub sau în piele printr-o procedură simplă, minim invazivă.

Oferă un aspect natural, de durată, Radiesse este un filler dermic de ultimă generație, care nu are numai efect de umplere care corectează ridurile și șanțurile feței cu tendință de îmbătrânire, corectează volumul pierdut și stimulează colagenul. Acest tratament reface aspectul natural, tineresc ale feței, mâinilor sau decolteului iar rezultatul este de durată mai lungă decât la fillerele cu acid hialuronic.

Numeroase studii medicale au arătat că Radiesse este un tratament efectiv în corecția ridurilor, precum și un foarte bun volumizant al pomeților și mandibulei, putând corecta micile asimetrii faciale. În același timp stimulează producția de colagen, realizând astfel un efect de lungă durată.

De ce să alegem Radiesse?

  1. Este aprobat de FDA ( federal drugs administration) din SUA ca tratament de corecție a ridurilor medii/moderatele feței, marionette, cearcăne și mărire de pomeți si corectare mandibulă.
  2. Stimulează producătia locală de collagen nou.
  3. Realizeaza corecția imediată intr-o sedinta terapeutica de 30-40 minute.
  4. Deoarece are efect îndelungat, repetatea vizitelor în scopul corectării ridurilor se face la interval mai mari, salvandu-vă astfel timp și bani.
  5. Este biocompatibil, și deci nici un test de alergie nu este necesar înainte de tratament.
  6. Satisfacție imediată, rezultate de lungă durată. Efectul Radiesse poate dura cel puțin un an, deși la mulți pacienți s-a observat persistența până la 2 ani, dar asta depinde de mărimea și adâncimea ridurilor/ șanțurilor corectate, precum și de gradul de metabolizare al fiecărei persoane.

Cum se administrează Radiesse?

Radiesse este injectat sub piele sau la priostul pomeților/ mandibulei/ tâmplei (deasupra osului) cu ajutorul unui ac foarte fin, în cantități foarte mici, realizând în primul rând corecția ridului (netezire) sau corecția de volum. După ce gelul în care sunt dizolvate microsferele de hidroxiapatita se resoarbe (2 sau 3 luni) începe stimularea producției locale de colagen, proces natural ce se prelungește până la un an sau mai mult, până când toate aceste microsphere sunt metabolizate. 

Radiesse volumetrie faciala

Este Radiesse sigur?

După mulți ani de studii clinice și testări pe pacienți informați, s-a demonstrate că acest filler este sigur și fară reacții alergice.

Singurele reacții ce pot aparea sunt cele legate de injectarea propriu-zisa (edem, înroșire sau mici vânătăi la locul de injectare) semne ce trec în câteva zile maximum, dacă se respectă indicațiile.

Cine poate beneficia de Radiesse?

Orice persoană care are o stare buna de sănătate și care observă accentuarea șanțurilor naturale de expresie ale feței, pierderea laxității și îmbătrânirea pielii de la nivelul mâinilor, gâtului și decolteului sau pierderea unor volume ce dau conturul armonios feței (pomeți, tâmple, mandibulă).